Rostade kikärtor med sallad och coleslaw
Rostade kikärtor med sallad och coleslaw
Okej. Precis så här vill jag äta varje dag. Massor med grönsaker och nästan helt raw. Rostade kikärtor med sallad och vegansk coleslaw, mmhm.
Rostade kikärtor
2 pkt kokta kikärtor (á 230g *2)
1 msk olja
1 msk paprikapulver
1/2 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
Blanda ihop och låt marinera 30 minuter. Lägg sedan ut kikärtorna jämt på en plåt och in i ugnen på 175 grader i 35 minuter. Om man har inne dom 10 minuter extra blir dom lite frasigare och jättegoda som snacks, man kan även blanda ihop med lite lönnsirap så blir dom ännu godare snacks.
Sallad
Okej här får man faktiskt kasta i vad man vill, men jag tycker inte att man ska skippa avokadon. I min sallad hade jag iallafall:
1 purjolök
1 avokado
minitomater
paprika
gurka
blandad vintersallad
Coleslaw
3 dl nötfraiche eller havrefraiche
1 dl majonäs
2 tsk dijonsenap
1/2 rödkålshuvud
1 gul lök
salt&peppar
Använd en mandolin för att skära rödkålen och löken, har du ingen mandolin går det bra att skära i små strimlor med kniv. Man kan gärna ha i även morot och vitkål men vi tog vad vi hade hemma. Blanda sedan ihop med resterande ingredienser och smaka av med salt&peppar. Låt gärna stå en stund.
Sen är det färdigt! Kasta bara på allt på en tallrik och försök göra den lite fin. Jag har lite svårt för det där med att pynta maten. Visst blir det fint med en stor kvist basilika men det kan jag ju inte ha på varenda bild haha. Nä det får jag lära mig, men det ser ju iallafall färgglatt ut och smakar bra! Sen är det en smidig måltid att ta med sig också!