Chokladpraliner med svarta bönor
Svarta bönor en himmelsk kombination tillsammans med kakao! Smaken av bönorna känns inte alls men konsistensen gjorde massan sådär underbart fluffig nästan som en mousse! I detta recept har jag använt Zetas ekologiska svarta bönor som är färdigkokta och Odenses chokladknappar som är vegan.
Vill du ha mer sötma så tillsätter du bara fler dadlar. Jag använder färska men om du använder torkade så behöver du blötlägga dem innan, annars kan det bli svårt att få dem helt finfördelade i bönorna.
Chokladpraliner med svarta bönor
Ingredienser
1 burk svarta bönor (ca.3 dl)
10 färska dadlar
1 dl kakao
0,5 tsk salt
1 dl chokladknappar
Choklad att doppa dem i
Så gör du
Låt bönspadet rinna av och kärna ur dadlarna. Lägg bönor, dadlar, kakao och salt i en matberedare och kör med knivarna tills du har en slät klibbig massa. Tillsätt nu chokladknapparna och kör ihop dem med degen så att de hackas i mindre bitar.
Rulla smeten till bollar (den är klibbig så fukta händerna ofta när du rullar). Ställ gärna in i frysen en liten stund.
Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och ställ undan att stelna.
Tips
Rulla bollarna i kakao eller lakritspulver istället för att doppa dem i choklad.