|

Frukost bowl med en fräsch cashewcreme

Jag åt i somras brunch på 42raw i Köpenhamn och på deras brunchtallrik finns det en liten ”granola bowl” som var så god att jag var tvungen att försöka återskapa den hemma. Resultatet blev svingott, tveklöst fem av fem poäng. Det är en lätt och fräsch cashewcreme med små bitar äpple i som man kan toppa med lite vad som helst. Det är verkligen en lyxfrukost som dessutom är väldigt enkel att göra.

Recept

100g råa cashewnötter
1msk lönnsirap
1msk socker
1/2 msk smält kokosolja (kan exluderas)
1 nypa vaniljpulver
pressad citron

Låt cashewnötterna stå i blöt i ett par timmar,  gärna över natten. Lägg sedan över cashewnötterna i en blender och mixa ihop med lönnsirap, socker, kokosolja (jag tar bara lite stelnad kokosolja på en sked och håller över en varm platta tills det smält) och ganska rikligt med citron. Tillsätt även lite vatten i mixern för att det ska kunna mixa lättare, men bara väldigt lite i taget då den gärna ska vara så tjock som möjligt. Sedan när det blivit en tjock och fin creme blandar jag i ett äpple skuret i små bitar och toppar cashewcremen med frukt&bär!

I receptet kan man köra på enbart lönnsirap men det är så jäkla dyrt och det behövs ganska mycket, så jag föredrar att blanda med kokossocker. Jag använder inga mått när jag gör detta utan jag smakar bara av. Det kommer skilja mycket i receptet beroende på vilken sirap och vilken sorts socker du använder, och om du använder färskpressad citron eller citron på flaska, så känn av lite själv. Men jag skulle iallafall säga att det behövs ganska mycket mer citron och sötma än man tror, så smaka av för den ska smaka fräscht.

En annan liten twist för detta receptet är att vända på det och skära upp en stor frukttallrik och istället göra cashewcremen som en sås över. Då halverar jag bara receptet och ibland blandar jag även i lite kakao i cashewcremen.

Brunchtallriken jag åt från 42raw. Det där brödet är förresten brödets bröd från brödguden. Jag köpte t.o.m. med en bit av det för att ta med hem till Sverige och ge till mamma för att hon skulle få smaka och kanske kunna baka ett likadant haha.

 

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.