Recept på vegansk paskej på bondböna och gräslök

Bondböna & Gräslökpastej

Har du tillgång till färska bondbönor så måste du bara testat detta recept! Bondbönor är fulla med nyttigheter och har en krämig och len konsistens och lämpar sig väl till att använda i en pastej. Jag har använt den innersta kärnan på bondbönan i denna pastej. Pastejen är både nötfri och oljefri och självklart vegansk.

Får du inte tag på bondbönor så kan du använda skalade edamamebönor i stället, det blir minst lika gott.

Receptet blir ca.3,5 dl färdig pastej som håller ca. 1 vecka i kyl och går också bra att frysa.

Bondböna & Gräslökpastej

  • 200 g (3 dl) Bondbönor
  • 50 g (3 dl) Gräslök
  • 3 msk Solrosfrön
  • 2 msk hampafrön
  • 1 medjooldadel (20 g) 
  • 3 msk Citronsaft (1 citron)
  • Knappt 1 tsk salt
  • 1/2 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Lökpulver
  • 3 msk vatten eller mer

Häll alla ingredienser i en mixer och mixa till en pastej. Tillsätt mer vatten om du behöver. Förvara ca.1 vecka i kyl. Kan frysas. 

skölj ur kannan så inget går till spillo
Tips: skölj ur det sista som blir kvar i mixerkannan med lite vatten och använd som buljong eller i en pastasås. #nowaste
spara resterna och använd som buljong eller i en pastasås

Bilder: Knäckebrödet kommer från Årstiderna och glasburkarna från Weck Jars. Mixern jag använder är en Vitamix Ascent a3500i och till detta recept använder jag deras lilla kanna på 1,4 liter.

Har du testat receptet? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte.

Vill du ha fler pålägg? Kolla in detta recept.

🌱 /Gitte

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.