Bondböna & Gräslökpastej
Har du tillgång till färska bondbönor så måste du bara testat detta recept! Bondbönor är fulla med nyttigheter och har en krämig och len konsistens och lämpar sig väl till att använda i en pastej. Jag har använt den innersta kärnan på bondbönan i denna pastej. Pastejen är både nötfri och oljefri och självklart vegansk.
Får du inte tag på bondbönor så kan du använda skalade edamamebönor i stället, det blir minst lika gott.
Receptet blir ca.3,5 dl färdig pastej som håller ca. 1 vecka i kyl och går också bra att frysa.
Bondböna & Gräslökpastej
- 200 g (3 dl) Bondbönor
- 50 g (3 dl) Gräslök
- 3 msk Solrosfrön
- 2 msk hampafrön
- 1 medjooldadel (20 g)
- 3 msk Citronsaft (1 citron)
- Knappt 1 tsk salt
- 1/2 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Lökpulver
- 3 msk vatten eller mer
Häll alla ingredienser i en mixer och mixa till en pastej. Tillsätt mer vatten om du behöver. Förvara ca.1 vecka i kyl. Kan frysas.
Bilder: Knäckebrödet kommer från Årstiderna och glasburkarna från Weck Jars. Mixern jag använder är en Vitamix Ascent a3500i och till detta recept använder jag deras lilla kanna på 1,4 liter.
Har du testat receptet? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte.
Vill du ha fler pålägg? Kolla in detta recept.
🌱 /Gitte