|

Pasta pesto med en tvist

Snabb, enkelt & gott!

En av mina go-to rätter är en pasta pesto. Det låter ganska standard men magin sker i kombination av avokadon och en hemmagjord pesto. Jag kokar pastan, mosar 1-1 1/5 avokado med 1-2msk pesto, blandar ihop med den färdigkokta pastan, i med lite pinjenötter, salt&peppar, låt stå en stund på plattan tills allt blivit varmt. KLART!

Vill man göra rätten:

Nyttigare eller kalorisnål – Byt pastan eller bara en del mot zucchininudlar, det kan man göra enkelt med en spiralizer. Ha gärna i grönsaker, smått skuren broccoli och fräst bladgrönt är väldigt gott i.
Proteinfylld – istället för (dyra) pinjenötter, hacka cashewnötter och häll i en handfull. Man kan även byta ut pastan mot en pasta gjord på t.ex. bönor.

I min hemmagjorda pesto

Det är så enkelt att göra pesto hemma bara man har en matberedare. Jag har aldrig sett vegansk pesto man kan köpa i butik utan den brukar innehålla parmesan, vilket en god pesto verkligen inte behöver göra. Jag har inget recept på exakt hur jag brukar göra pesto men jag brukar bara mixa ihop färsk basilika, cashewnötter och pinjenötter (ungefär 70/30), pressad vitlök, citronjuice, bjäst, olivolja, salt&peppar. Jag brukar göra en stor sats och frysa in i portioner.

Vill man göra peston:

Billigare – byt ut hälften av basilikan mot torkad basilika, det är mycket billigare än färsk. Skippa pinjenötterna och ha istället i mer bjäst som precis som pinjenötter ger en ostig smak. Man kan även byta ut en del av cashewnötterna mot solrosfrön. Viktigast: köp nötter och frön på nätet! Det är verkligen stor skillnad från priser i fysisk butik. Jag handlar oftast på apotea.se, dom har fri och jättesnabb leverans.

bl-pasta-pesto bl-pasta-pesto2

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.