Mat på jobb och restaurang som vegan

Många undrar hur det funkar när man ska gå på restaurang som vegan, eller när man som jag jobbar inom restaurang och ska äta på jobbet, kommer man bara få en klen sallad? Nädå! Jag har kanske haft tur med det men jag har bara fått dålig mat en gång när jag gått på restaurang. Jag får faktiskt oftast så bra mat att icke-veganerna runtom mig hade velat beställa samma grej! Är man osäker kan man ju ringa restaurangen i förväg så dom hinner planera något roligare än en kall sallad.

Många tänker nog att det är svårt att få i sig något snabbt att äta på en bensinmack eller något fyllekäk på hamburgarkedjan. Men man hittar alltid någonting. På en mack kan man alltid köpa lite nötter och frukt istället för en korv, annars kanske lite pommes eller en smoothie. Dessutom utökar varenda mack och café sitt sortement med veganska grejer nu verkar det som. Vilken stad jag än är i hittar jag alltid en veganmacka eller någon mer matig färdigmat på t.ex. Pressbyrån eller en bensinmack. Färdigmat på ICA kommer också bara mer och mer ut på marknaden, det finns alltid någonting!

På bilderna nedan ser ni en del av maten jag fick av kockarna under ett säsongsjobb i Sälen. Keep in mind att det enda dom beställde in för att laga mat till mig var havremjölk, annars tog dom vad som fanns och var bara så jäkla kreativa och duktiga.

Detta var kaaanske det godaste jag fick under säsongen. Bakom kulisserna står en till tallrik med en lika stor portion till som inte var lika bloggvänlig haha.
Testa att byta ut burgaren mot en rödbetsbiff och lägg på knaperstekt champinjon, det är verkligen hur gott som helst.

       

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.