|

Nyttig chokladkräm med frukt till frukost

Idag trodde jag att jag inte hade någon nice frukost hemma men det blev ju ganska bra ändå. För att göra det hela lite mer mättande gjorde jag även en chokladkräm på cashewnötter till. Man kan absolut bli mätt på bara frukt men jag är lite skeptisk till om jag håller mig mätt på det i många timmar ifall jag inte hinner äta på jobbet?

Jag tycker att den här chokladkrämen är jättegod att doppa speciellt banan och päron i. Så här har ni ett ungefärligt recept på min chokladkräm:
2 dl cashewnötter (helst blötlagda)
2-3 msk kakao
ca 5- 7 dadlar
en skvätt citron (valfritt)
en nypa vaniljpulver (valfritt).
Mixa ihop i blender och smaka av. Jag använde dock agavesirap i min chokladkräm och lite mindre dadlar då min blender börjar ge upp på mig, så den klarar inte av den mängd dadlar (sötma) jag vill ha. Men jag ska snart köpa en ny blender (tänkte mig den här).

Denna chokladkrämen är någonting jag gjorde i mängder och hur ofta som helst när jag var runt 15 år och knappt ens visste vad veganism var. Mamma började trots allt med plantbaserad kost långt före mig och gjorde ofta raw bakelser och sötsaker som det här. Maten var dock inte lika uppskattad av mig innan jag började med vegetariskt för 2 år sedan. Jag kommer ihåg att jag knappt ville smaka på hennes raw lasagne och när hon gjorde en linsgryta tyckte jag inte att det var ordentlig mat utan fnös åt henne och stekte baconbitar och hällde i min portion haha. Men nu är jag lite mindre ignorant och lite kunnigare.

 

 

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.