|

Pizzadeg, det enda recept du behöver!

Perfekt Pizzabotten varje gång!

Om du använder våg och är ute i god tid så är det nästan omöjligt att misslyckas med detta recept. Det blir helt enkelt den perfekta pizzabotten.

Fyll pizzan med din favorittopping. Jag brukar ta på min supersmarriga tomatsås eller min somriga zucchiniröra som jag bottnar med och sedan toppar jag med lök, paprika, tomater, oliver, zucchini eller ja, allt möjligt! Använd din fantasi helt enkelt! På pizzorna hamnar ofta mina mer eller mindre misslyckade veganostar som jag alltid experimenterar med..

Ingredienser
  • 350 g vetemjöl (ca. 6 dl)
  • 7 gram torrjäst (1/2 påse)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2,5 dl ljummet vatten
Tillvägagångssätt

Väg upp mjölet och tillsätt jästen och saltet. Rör om och tillsätt sedan vattnet och oljan. Knåda ihop till en fast och slät deg. Sätt lock över bunken och låt degen jäsa minst 45 minuter (eller ställ gärna in degen i kyl för långjäsning i 6-8 timmar, detta gör degen smakrikare och mer elastisk).

När degen är minst dubbelt så stor är den färdigjäst. Stjälp upp degen på bakbord och dela den i två delar och kavla ut varje deg till en rund pizza. Du ska inte behöva knåda in mer mjöl men om den fastnar i bakbordet så kan du strö på ytterst lite. Lägg över den kavlade degen på två plåtar (eller pizzasten om du har det) och strö över den fyllning du älskar på dina pizzor!

Bakas i ugn ca.13-15 minuter i 250 grader. Degen passar också bra till pizzabröd!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.