| |

Söt kokosmüsli

Jag älskar söt müsli som är lite ”crunchy” så här har jag gjort en variant med dadlar som sötning, torkningen ger en knäckig och krispig müsli. Denna är fri från nöttre men jag blandar ofta i hackade nötter också.

Raw nötfri kokosmüsli (ca.1,5 liter)

4 – 5 dl Dadlar
Ca. 1 dl Dadelvatten från blötläggningen
0,5 dl Solrosfrön
2 dl Russin
2 dl Bovete
2,5 dl Riven Kokos
0,5 dl Sesamfrön
2,5 dl Havregryn
0,5 dl Linfrön
0,5 dl Kokosolja

Så gör du

Blötlägg bovete, dadlar och russin enl. nedan

Bovete: Blötlägg dagen innan i minst 0,5 liter vatten, täck över och låt stå i rumstemperatur. Skölj sedan bovetet noggrant innan du tillsätter det i blandningen, se till att få bort allt rosa slem.

Dadlar: Blötlägg gärna även dadlarna dagen innan, helst 8-10 timmar om du använder torkade. Använder du sorten Medjool räcker det med ett par timmar. Glöm inte kärna ur dem!

Lägg dadlarna i mixer/blender och tillsätt lite av dadelvattnet. Mixa till en slät smet, tillsätt mer dadelvatten om det behövs. Smeten ska vara slät och lite lös men inte rinnig. Häll över i en skål och blanda i resten av ingredienserna utom kokosolja. Blanda.

Värm kokosoljan så den blir flytande och blanda i den i röran.
Bred ut müslin i ett ca. 1 cm tjockt lager på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugn på max 50 grader med luckan på glänt tills den är helt torr. När den är torr ska du kunna bryta den i krispiga bitar. Tillsätt russin när den är klar. Förvara müslin i en tättslutande burk på ett torrt, svalt ställe.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.