Raw Vegansk Julknäck
Dessa var nog det godast jag gjort i knäckväg – någonsin – och en våg av smarriga desserter klickade igång i mitt huvud! Ojojoj… Himmelsk raw julknäck som bara smälter i munnen.
Raw Julknäck ca. 30 st
1 dl kokosolja
1/2 dl agavesirap eller lönnsirap
5 dadlar, färska och urkärnade
knappt 1 tsk Vaniljpulver
En nypa salt
2 dl hackade mandlar
Så gör du
Smält kokosoljan i vattenbad (eller ställ burken på elementet en stund). Häll dadlar, agave, smält kokosolja, vanilj och salt i en mixer. Mixa tills röran blir en tjock, slät kräm. Häll över i en skål och blanda med hackad mandel. Skeda upp i formar och ställ in i kyl eller frys en stund. Klart!
Tips
* Klicka ut smeten på bananskivor och servera direkt – himmelskt och barn (läs vuxna) ÄLSKAR!
* Klicka ut mellan två äppelskivor och servera som en ”cookie”. Pudra eventuellt lite kanel över.