Börjar äntligen med rawfood efter min flytt till Oslo!

I’m going rawfood… ish

Nu äntligen är det dags, nu ska jag börja med rawfood och jag är så taggad! Det har varit lite struligt med min boendesituation och livet generellt senaste 1-2 månaderna, så jag har inte riktigt känt att det funkat att påbörja en kostförändring. Men nu har jag blivit spontant bosatt i Oslo faktiskt, och äntligen i ett rum jag trivs jättebra i. Här i Oslo ska jag bo och jobba, och jag känner redan att jag kommer trivas skitbra i denna staden, hur länge jag bor här får vi se. Men iallafall så känner jag mig redo att anamma en ny livsstil med rawfoodkost! Jag kommer inte äta rawfood till hundra procent, utan jag kommer fortfarande köra på vanlig ”icke-raw” soja, kakao, havregryn, olja och så vidare. Plus att jag kommer äta upp mitt jäkla lager med kikärtor och bönor jag införskaffat mig, och så kommer jag for sure aldrig sluta med livets dryck – Oatly havrechockaddryck.

Anledningen till att jag börjar med rawfood är inte på något sätt en diet idé eller ett sätt att gå ner i vikt eller dylikt, utan jag vill helt enkelt se om jag kan göra min livsstil ett steg hälsosammare. Detta är någonting som ska funka ihop med min vardag och sättet jag lever på. Har jag ingen matlåda till jobbet, då äter jag vanlig (vegansk) jobbmat. Går jag ut och äter med vänner, då äter jag tillagad restaurangmat helt enkelt. Kommer jag kanske känna mig hungrig med rawfood, känna att jag saknar vanlig kokt mat eller vad det nu kan vara, ja då ändrar jag ju om kosten igen.

Frukt&grönt detaljhandel i Oslo

Hur som helst, Norge är dyrt! Allt är dyrt i Norge! Men det finns ett undantag för dom hemska prisskillnaderna… frukt och grönsaker! Frukt&grönt kostar ungefär lika mycket som i Sverige i en vanlig butik. Men i Oslo finns det även en del utländska butiker som specialiserar sig på just frukt&grönt, och där är priserna mycket bättre. Dock finns det ungefär cirka sisådär noll procent ekologiska varor, men det är rätt svårt att prioritera i Oslo då det finns ett ganska dåligt utbud av ekologiskt här. Jag har iallafall gått runt till flera av dessa butiker och hittat min favoritbutik. Det är priser som 15:- för 400g jordgubbar, 10:- för blåbär, 8:- för ett litet pkt cocktailtomater, stor påse spenat för 12:- och så vidare.

Jag kommer spara alla kvitton på vad jag handlar för att kunna se hur dyrt eller billigt detta blir, och efter ett tag lägga upp en sammanställning här på hemsidan. Jag kommer även lägga upp goda raw-recept här och uppdatera er hur allting går, så stay tuned 😀

Här ser ni vad jag senast handlade. Det är lite frysta bär, soltorkade tomater, medjooldadlar, rödbetor, mangold, alfaalfagroddar och massa annat. Nötter och frön köper jag från nätet då det är mycket billigare än i fysiskt butik (rekommenderar verkligen pålitliga, billiga apotea.se plz, sponsor me)
Dessa bilder var inte lätta att fota fort innan bären tinar ska ni veta! Inte mycket tid för justeringar och här står jag för övrigt på en stege haha.
Min debutmåltid! Det blev en sallad med en sås gjord på cashewnötter, toppat med soltorkade tomater. Det blev gott, men kan bli godare.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.