Merino

Merino kom till mig för att stödhemmet han bodde hos inte kunde ha honom kvar. Han var väldigt blyg när han kom och tittade bara fram på avstånd.

Merino bodde i en stor koloni med hemlösa katter på norra Öland. Han hade drabbats av kattsnuva och hans ögonfransar hade växt in i hornhinnan vilket är extremt smärtsamt. Efter operation så slapp han smärtan.

Merino bodde endast ett par månader hos mig då han adopterades bort i maj till ett helt underbart hem. Jag har fortfarande kontakt med adoptanten som rapporterar att han börjat titta fram och gör små framsteg.

Ännu en katt räddad till ett fantastiskt liv 🙂

Vill du adoptera en katt finns det flera kattförmedlingar du kan vända dig till. Googla på hemlösa katter så hittar du en förmedling nära dig. Skriv gärna en kommentar och länka till ett katthem du känner till.

Själv har jag adopterat min Johnny från Kattjouren och jag är stödhem för olika katter som behöver hjälp genom Hemlösa Katter Kalmar.

Stödhem – så här fungerar det

Som stödhem så öppnar du ditt hem för katter som behöver tillfällig hjälp. Du bestämmer själv hur nånga du vill hjälpa. När katthemmen får in tips på katter som far illa så börjar de oftast med att mata katten och iaktta om den är ensam eller om det är en koloni under tiden som man försöker hitta stödhem. När stödhemmet är klart så fångas katten in i en speciell bur och katten körs därefter direkt till stdhemmet.

Ofta är katten vild och mycket rädd. Jag låter alltid nya katter vara i fred första veckan och kommer bara in med mat. Jag brukar också sätta in en Feliway i vägguttaget. Feliway är feromoner som lugnar katten och är mycket effektivt.

Efter en eller två veckor, beroende på hur lugn katten är, så öppnar jag dörren så de får träffa husets övriga katter. Jag brukar se lite hur det går och ibland behöver jag stänga dörren igen ett tag men oftast går katterna bra tillsammans med andra när de levt i kolonier, så det är sällan ett problem.

Sedan lever de fritt i halva huset tills vi hittat ett föralltidhem till dem. I andra halvan av huset lever mina egna två katter Doris och Johnny. Doris är en gammal dam som föddes 2002 eller 2003 under farstutrappan hos mina vänner. Hennes mamma Lina var en vildkatt som så småningom blev tam. Doris är nu ca.21 år. Tandlös och nästan döv och äter specialkost.

Johnny är en viril och livfull kille som jag adopterade via Kattjouren. Han skulle avlivas för att han var aggressiv men räddades av en familj. Tyvärr var han alldeles för dominant för att kunna stanna där då husets barn och husdjur levde i skräck för hans vassa tänder och klor. Så han hamnade hos mig och är numera en harmonisk kille som lever livet. Han är dock anledningen till att jag inte kan låta fler katter bo permanent här. Han jagar alla och måste hållas separat från övriga katter.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.