Vegansk Kärleksmums

Kärleksmums, Snoddaskaka, Mockarutor

Kärt barn har många namn… Erkänner glatt att jag skrapade kanterna på min blender och slickade i mig resterna av glasyren när jag gjorde denna kaka – SÅ god var den! Kärleksmums var min äldsta sons absoluta favorit när han var liten, önskar att jag vetat det jag vet idag för då hade jag absolut serverat denna som är typ 100% hälsosammare!

Kärleksmums

Botten
2 dl nötter (jag använde cashewnötter)
2 dl kokosflingor
12 urkärnade färska dadlar
1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
Ev lite vatten

Glasyr
10 urkärnade färska dadlar
1 dl vatten
1 dl kokosolja
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
2 msk starkt kaffe (knappt 1 tsk snabbkaffe + vatten)
Knappt 1/2 tsk salt

Garnering
Kokosflingor

Så gör du

Botten
Lägg alla ingredienser (utom vattnet) till botten i en matberedare. Kör med knivarna till en kletig, sammanhängande massa. Blir degen för torr så tillsätt lite vatten i taget. Degen får gärna vara lite fuktig. Tryck ut degen i en bakplåtsklädd form, ca.20×20 cm. Fukta fingrarna med lite vatten om den är svår att trycka ut.

Glasyr
Smält kokosoljan och värm gärna kaffet om det är kallt. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en tjock slät glasyr. Skrapa ner längs kanterna då och då. Bred ut glasyren över botten och strö sist kokosflingor över.
Ställ in i kylen till kokosoljan i glasyren stelnat. Skär sedan i rutor och NJUT!

Övrigt
Kallas också Snoddaskaka och Mockarutor

Dela detta med dina vänner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.