Ekomoas Raw Chokladfudge

Jag hade Rawfoodknytis hemma hos mig förra veckan och även om vi inte blev så många så blev bordet rejält uppdukat med en massa läckerheter!
Anita som driver Ekomoa hade helt UNDERBARA chokladfudge med sig som jag helt enkelt inte kunde sluta äta!! Jag fick den generösa äran att få dela hennes recept här på bloggen till er, så varsågoda!

Chokladfudge ca.40 st

Bottenlager
4 dl nötter och frön
1 dl rågad raw kakaopulver
1 vaniljstång
12 färska dadlar
en nypa salt

Översta lagret
2 dl raw kakaomassa
3 msk kokosolja
1/2 dl cashewnötter
1/2-3/4 dl agavesirap
en nypa salt

Gör så här

Bottenlager: Hacka nötter och frön med dadlar, vaniljstång , salt och kakao till en tjock sammanhängande massa. Tryck ut den i en form..
Översta lagret: Smält kokosolja och kakaomassa, mixa med nötter, salt och agave med det smälta till en slät kräm. Häll den över bottenlagret och låt stelna i kyl eller frys.
Skär i små godbitar och servera. Håller länge och går bra att frysa.

Bollarna i mitten är gjorda av samma ingredienser som botten, som kryddats med pepparkakskryddor och sedan rullats.

Recept av Anita Karlqvist-Ström Ekomoa

Dela detta med dina vänner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.